Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEHAYMER), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yapılan denetimler sonucunda hâlihazırda sahip olduğu TSE-ISO-EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin süresini dört yıl daha uzatmaya hak kazandı.
EGEHAYMER Müdürü Prof. Dr. Murat Olukman ve merkez yönetimini makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinde kalite ve akreditasyon süreçlerinin bir kültür haline geldiğini vurguladı. Merkez yönetimi, yenilenen kalite belgesini Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti.
Ege Üniversitesinde akredite birim ve laboratuvar sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından tam akreditasyon alan ülkemizdeki ilk üniversiteyiz. Araştırma üniversitesi olmanın bilinciyle kalite ve akreditasyonu bir kültür haline getirdik. EGEHAYMER, ülkemizdeki tüm laboratuvar hayvanları uygulama ve araştırma merkezleri arasında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistem Standardı Belgesini alan ilk merkez olma özelliği taşıyor. Merkezimiz, kalite faaliyetlerini sürdürerek belgenin geçerlilik süresini 4 yıl daha uzatmaya hak kazandı. Kalite odaklı yaklaşımlarımızı uluslararası standartlara uygun bir şekilde yükselten EGEHAYMER ekibimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
“Araştırmacılarımız belgeyi yayınlarında kullanabilecek”
EGEHAYMER Müdürü Prof. Dr. Murat Olukman, “Bir kuruluşun başarı performansındaki temel faktör hizmetlerinin kalitesidir. Dünyada araştırmacıların kalite açısından beklentilerinin giderek daha yüksek olma eğilimi yaygınlaşmaktadır. Bu görüşle birlikte, performansa, yoğunluğa ve maliyete bağlı olmaksızın etik kurallar çerçevesinde sürdürebilir kalite yönetimi, başarının en önemli ve temel basamaklarından birini oluşturmaktadır. Rektör hocamızın desteği ile deney hayvanı çalışmalarında gerek ulusal gerek uluslararası araştırmalarda tercih sebebi olmak, düzenlenecek kurs ve kongrelere ev sahipliği yapmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu bağlamda merkezimiz 2021 yılından bu zamana kadar ‘sürdürülebilir kalite anlayışı’ ile Türk Standartları Enstitüsü tarafından TS EN ISO 9001 standardı kapsamında belgelendirilmiştir. Üniversitemizin stratejik amaç ve hedeflerini dikkate alarak deney hayvanı çalışmalarında ulusal ve uluslararası alanda rekabet etmek öncelikli amaçlarımız arasındadır. Merkezimizde araştırma yapan tüm araştırmacılar, bu belgeyi ulusal ve uluslararası yayınlarında kullanabilecekler. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a TS EN ISO 9001:2015 Kalite Belgesini almamızda verdiği destek için bir kez daha teşekkür ederiz” diye konuştu.
Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu (ISO)
Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu, ulusal standart kuruluşlarının dünya çapında bir federasyonu konumunda yer alıyor. Bu federasyonun uluslararası platformda kullanılmak üzere sunduğu; var olan tüm yönetim sistemlerinin temelini oluşturan ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından kapsama alınan “TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetimi Sistem Standardı” 1987 yılında yayımlandığı tarihten itibaren en fazla ilgiyi ve uygulama alanını bulan standart belgeyi oluşturuyor. Bu standart; kuruluşta kalite anlayışının gelişimini, kârın, verimliliğin ve pazar payının artmasını, etkin bir yönetimi, maliyetin azalmasını, çalışanların tatminini, kuruluş içi iletişimde iyileşmeyi, tüm faaliyetlerde geniş izleme ve kontrolü, iadelerin azalmasını, araştırmacı şikayetinin azalmasını, memnuniyetin artmasını, ulusal ve uluslararası düzeyde uygulanabilirliği sağlıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
07 Ocak 2025SPOR
07 Ocak 2025GÜNDEM
07 Ocak 2025SPOR
07 Ocak 2025SPOR
07 Ocak 2025GÜNDEM
07 Ocak 2025GÜNDEM
07 Ocak 2025